Ajatuksia strategiasta

Seurakunnan strategiaa lähdettiin päivittämään ajatuksella, että kaikki olennainen saataisiin sanottua mahdollisimman lyhyesti. Niinpä nykyiset suuntaviivat saatiinkin sopimaan taitetulle A4:lle. Seurakunnan tehtävä ja arvot nousevat uskosta Jumalaan ja ne ohjaavat meitä lähimmäistä kohti. Tahdomme olla luottamuksen yhteisö, jossa armon sanoma kuuluu kaikkialle ja jossa olisi tilaa erilaisille ihmisille.

”Tule sellaisena kuin olet” – lausahdus tiivistää paljolti sitä, mikä strategiaa tehdessä nousi päällimmäiseksi: Niin että seurakunnassa olisi tilaa vain olla ja levähtää, mutta myös toimia ja vaikuttaa, kun intoa ja voimia riittää. Kristillinen kutsumus haastaa näkemään kokonaisvaltaisesti ihmisen elämää ja kutsuu kohti hyvän tekemistä ja puhumista. Tällainen kohtaamisen kirkko Pyhäjärven seurakuntakin haluaa olla. Alla oleva strategia kertoo lisää Pyhäjärven seurakunnan visiosta.

Mirva Ahola, kirkkoherra