Jumalanpalvelus on seurakunnan toiminnan keskus. Siinä meillä on mahdollisuus hiljentyä pyhän äärellä yhdessä muiden kanssa. Perinteisesti sunnuntain jumalanpalvelusta vietetään kello kymmenen, mutta joskus alkamisajankohta saattaa olla klo 11 tai vaikka illalla klo 18. Siitä kuitenkin aina erikseen ilmoitetaan. Ajankohtaiset tiedot löytyvät kirkollisista ilmoituksista.

Jumalanpalvelus koostuu Raamatun lukemisesta, saarnasta ja rukouksesta sanojen ja laulujen muodossa. Messuun eli ehtoollisjumalanpalvelukseen kuuluu lisäksi nimenmukaisesti pyhä ateria, ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksessa ei vietetä ehtoollista, ja se on yleensä kestoltaan messua lyhyempi.

Pyhäjärvellä on kaksi kirkkoa. Pääsääntö on, että talvikautena (syyskuu-huhtikuu) jumalanpalvelukset pidetään Pyhän Annan kirkossa ja kesäkausi (toukokuu-elokuu) ollaan pääkirkossa. Kuitenkin suurina juhlapyhinä, esimerkiksi pyhäinpäivänä, jouluna ja pääsiäisenä, seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen pääkirkkoon.

Seurakuntalaisille on monia vapaaehtoistehtäviä niin jumalanpalveluksen valmistelussa kuin toteutuksessakin. Niistä tehtävistä papit ja kanttori antavat mielellään lisätietoa. Kuorot ja muut musiikkiryhmät palvelevat myös jumalanpalveluksissa.

Alttari
Jp-ryhmä2
Messuryhmien tehtäviä (klikkaa kuva isommaksi)

Mirva Ahola