Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran!

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Rippikoulu on kestoltaan vähintään puoli vuotta. Viikonloppu- ja leirijakson lisäksi siihen sisältyy seurakunnan elämään osallistumista ja tutustumista. Seurakunnan elämään tutustuminen tapahtuu yhteisesti oman rippikouluryhmän kanssa.

Pyhäjärven seurakunnan rippikoulun paikallisuunnitelma pohjautuu RKS2017. Paikallissuunnitelma on voimassa 2018-2021.

Mikä on konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla, ehtoollisjumalanpalvelus. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessa vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnustuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voit käydä, vaikkei sinua olisi kastettu. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kasteen, joten jos haluat tulla konfirmoiduksi sinut tulee kastaa sitä ennen.

Jos sinut on kastettu, mutta et kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikoululainen voi huoltajan luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisi.

Mirva Ahola

Tiina Haapapuro