Tiedote

24.5.2018 12.24

Kirkkoneuvosto totesi kokouksessaan 16.5.2018, että edellisessä kokouksessa käynnistetty yhteistoimintamenettely työvoiman käytön vähentämiseen liittyvissä tilanteissa (tuta-menettely) on päättynyt. Yt-neuvottelujen aikana päädyttiin yhteiseen näkemykseen, että seurakunnan perustehtävä huomioiden työvoiman vähentämisen tulee kohdistua seuraaviin seurakunnan henkilöstön osa-alueisiin: 1) kiinteistö- ja keittiöpuolen tehtävät, 2) hallinto- ja toimistotyötehtävät sekä 3) kasvatuksen työala.

Toimenpiteinä säästötavoitteen (76 000€) saavuttamiseksi kirkkoneuvosto päätti tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanoa lastenohjaajan ja tuntipalkkaisen leirikeskuksen emännän työsuhteet sekä osa-aikaistaa toimistosihteerin virkasuhteen (80%) ja siistijän työsuhteen (60%). Toimintaympäristön muuttumisen ja seurakunnan jäsenmäärän jatkuvan vähenemisen myötä työvoimaresurssien supistamisen jälkeenkin tehtäviä voidaan järjestää uudelleen niin, että seurakuntalaisten kannalta vaikutus on mahdollisimman vähäinen.

Lisätietoja kirkkoherra Mirva Ahola