DIAKONIATYÖNTEKIJÄ TUKENASI

Joskus elämässä tulee kohdella sellaisia asioita, joihin emme osaa tai voi varautua.   Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella elämäsi henkilökohtaisista asioista, jakaa elämäsi iloja ja suruja ja yhdessä etsiä apua tai tukea haastavaan elämäntilanteeseesi.  Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Taloudellisen ahdingon kohdatessa voit myös kääntyä diakoniatyön puoleen. Diakoniatyön taloudellinen avustaminen on kuitenkin viime sijainen keino, eli käythän ensin KELA:ssa ja/tai peruspalvelukuntayhtymä Selänteen sosiaalitoimessa varmistamassa että saat kaiken lakisääteisen avun tilanteeseesi.

JOULUAVUSTUS

Pyhäjärven seurakunnasta on mahdollista hakea jouluksi taloudellista avustusta.   Diakoniatyön jouluavustusta voivat hakea Pyhäjärvellä vakituisesti asuvat pienituloiset perheet, pariskunnat ja yksinelävät. Avustushakemukset käsitellään diakoniatyön johtokunnassa.

Netissä täytettävä lomake löytyy omalta alasivultaan. Hakemuksen on täytettävä viimeistään 13.11.2020. Täytä hakemus huolella. Vaillinaisesti täytettyjä hakemuksia ei huomioida.  Lisätietoja ja tarvittaessa apua lomakkeen täyttämiseen saa diakoniatyöntekijöiltä. Tiedot rekisteröidään Pyhäjärven seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteriin. Rekisteriseloste on  nähtävissä  diakoniatoimistoissa. Avustushakemuksen voit myös noutaa kirkkoherranvirastosta tai diakoniatoimistosta sekä niitä on jaossa Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen aikuissosiaalityön tiloissa (Mielenvireyskeskuksella). Hakemuksen mukaan emme tarvitse liitteitä, mutta varauduthan näyttämään tositteet tuloista ja menoista sekä veloista niin pyydettäessä.