Sellon ja flamencokitaran tarinat -konsertti

Joonas Widenius

Pääkirkko

Konsertti vie matkalle perinteisen sello-ohjelmiston kautta espanjalaisen kitaramusiikin ytimeen. Lea Pekkalan sello soi barokkimusiikin kauneudesta, kun taas Joonas Wideniuksen flamencokitara vie kuulijansa espanjalaisen temperamentin ja romantiikan äärelle. Konsertin lopuksi yhteisnumerossa nämä soittajat kertovat tarinaa pohjoisten harmonioiden säestyksellä.

Täydenkuun tanssit -festivaalin oheisohjelmistoon liittyvä kirkkokonsertti

Sellisti Lea Pekkalan muusikkoprofiiliin kuuluu yhtä lailla vanhan kuin aikamme musiikin esittäminen, sekä yhteistyö niin muusikoiden, tanssijoiden, näyttelijöiden kuin kirjailijoidenkin kanssa. Pekkala on vuonna 1983 toimintansa aloittaneen AVANTI!:n perustajajäsen ja ollut sen aktiivinen taiteellinen ja organisatorinen toimija vuoteen 2001 asti. Hän on konsertoinut kotimaassa ja kansainvälisesti 30 vuoden aikana sekä solistin, kamarimuusikon että orkesterimuusikon roolissa.

Joonas Widenius on suomalainen kärkikaartin flamencokitaristi. Wideniuksen pohjana kaikuvatflamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteitaympäristöstään. Flamencokitaran illassa hän esittää perinteisiä espanjalaisia flamencosävelmiä ja näidenlisäksi uusia omia flamencokitarateoksiaan. Kuulija matkaa Andalusian lämpöön virtuoottisen kitaranmatkassa.

• Musiikki Musiikki