Laulu-Miesten kesäkuoron konsertti ”De Profundis”, johtaa Matti Hyökki

la 6.8. klo 14.00
Laulumiehet

Pyhäjärven pääkirkossa 6.8.2022 klo 14.00

Laulu-Miesten kesäkuoro Ylivieskaan ja Pyhäjärvelle

 

Laulu-Miesten kesäkuoro konsertoi lauantaina 6.8.2022 klo 17 Ylivieskan Pyhän kolminaisuuden kirkossa ja klo 14 Pyhäjärven pääkirkossa. Laulu-Miehet on yksi Suomen tunnetuimmista mieskuoroista. Jotain sen nykytilanteesta kertoo, että kuoro on tehnyt pelkästään 2000-luvulla 12 levyä. Viimeisin Erkki Melartin -levy ilmestyi viime vuoden lopulla.

 

De Profundis -konsertit ovat reilun tunnin mittaisia ja ohjelmassa on useita tunnettuja mieskuoroteoksia.

 

Laulu-Miehet on perustettu Ylioppilaskunnan laulajien ns. ”seniorikuoroksi” vuonna 1914. Kuoroa on johtanut monia suomalaisia kuoronjohdon legendoja, muun muassa Heikki Klemetti ja Martti Turunen. Nykyinen kuoronjohtaja emeritus professori Matti Hyökki on johtanut kuoroa vuodesta 1998.  Syksyllä 2022 kuoro on jälleen äänittämässä mm. kokkolalaisen Erik Fordellin kuorotuotantoa.

 

Tapahtuman ideoija on nykyisin Pyhäjärvellä asuva Laulu-Miesten 1-basso ja yksi solisteista Lauri Lehtikangas.

 

Kuorossa laulava ylivieskalaisjuurinen Asko Leppilampi on ollut järjestämässä konserttia nimenomaan Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon. ”Odotan innolla pääseväni laulamaan entisille kotikonnuilleni ja toivon näkeväni mahdollisimman paljon tuttuja kuulijoiden joukossa. Ohjelmistomme koostuu rakastetuimmista kuorokappaleista.”

 

Kuoron johtajan Matti Hyökin haastattelun voi lukea kuoron kotisivuilta: https://laulumiehet.fi/minne-menet-laulu-mies-esittelyvuorossa-taiteellinen-johtaja-matti-hyokki/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Laulumiesten äänitteitä voit kuunnella täältähttps://www.youtube.com/channel/UC-DumtVQ5FtLS6SPrhiN5mwLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisää tietoa Laulu-Miehet kuorosta löytyy sivustolta http://www.laulumiehet.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä