Ohjeita jumalanpalveluksiin osallistuville

27.5.2020 16.49

Paikalle tullaan vain terveinä ja oireettomina. Mikäli on koronavirukseen viittaavia oireita, on syytä jäädä kotiin ja osallistua internetin välityksellä. Striimauksia jatketaan kirkon ovien avauduttuakin. Videokuvassa seurakuntalaisia ei kuitenkaan näy, pelkästään jumalanpalveluksen toimittajat.

Pääkirkossa noudatetaan toistaiseksi 50 henkilön kokoontumisrajoitetta. Seurakuntalaisia ohjataan istumaan penkkien päihin joka toiselle penkkiriville, niin että turvaväli toisiin paikalla olijoihin säilyy. Saman perheen jäsenet voivat toki istua lähekkäin. Pääkirkon ulkokaiutin on käytössä, joten halutessaan jumalanpalvelusta voi kuunnella myös kirkon ulkopuolella. Paras kuuluvuus on lähellä sakastin ulko-ovea.

Sisäänkäynti kokoontumisrajoitusten aikana on Pyhäsalmen puoleinen sivuovi. Sisäänkäynnissä on seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desinfiointipiste. Kirkossa annetaan tarkemmat ohjeistukset ehtoollisella käymiseen liittyen. Työntekijät pitävät huolta siitä, että hygienia ja turvavälit ovat kunnossa koko jumalanpalveluksen ajan.

Seurakuntalaisia pyydetään ottamaan oma virsikirja mukaan tai käyttämään omasta älypuhelimesta www.virsikirja.fi -sivustoa. Joitakin virsikirjoja on kyllä saatavilla kirkossakin. Riittävillä turvaväleillä huolehditaan samalla siitä, että kirkossa uskaltaa myös laulaa. Jumalanpalvelusten kolehti kerätään kirkon ovella.

Nähdään kirkossa!

”On riemu, kun saan tulla, sun, Herra temppeliis,

sun porteistasi käydä sisälle pyhyyksiis.” VK 195