Kokoontumisrajoitusten vaikutukset seurakunnan toimintaan helmikuussa

29.1.2021 17.59

Sunnuntain jumalanpalvekset striimataan edelleen vain palvelusta toimittavien ja avustavien kesken. Ehtoollisella käynti mahdollistetaan kuitenkin poikkeusjärjestelyin:

sunnuntaina 7.2. klo 10 facebook livessa seurattavan messun jälkeen tunnin ajan (eli klo 11-12 välillä) seurakuntalaiset voivat saapua Pyhän Annan kirkkoon ottamaan yksitellen vastaan ehtoollisen. Ehtoollisenjako ja mahdollisuus hiljentymiseen kirkkotilassa päättyy klo 12. Paikalla noudatetaan turvavälejä ja muita hyviä käytäntöjä.

Keskiviikkona 17.2. klo 18 vietetään tuhkakeskiviikon iltamessu Pyhän Annan kirkossa. Tähän messuun mukaan haluavat voivat ilmoittautua kirkkoherranvirastoon 16.2. mennessä. Paikalle otetaan 10 hlöä. Mikäli halukkaita on enemmän, järjestetään useampi messu.

Lasten ja nuorten toiminta jatkuu huomioiden hyvä käsihygienia, maskien käyttö yli 12-vuotiaiden kohdalla ja lisäämällä käytettävissä olevia tiloja, jotta turvavälejä voitaisiin pitää yllä mahdollisimman hyvin.

Kirkollisten toimitusten suhteen pyritään pieniin tilaisuuksiin kuitenkin niin, että esim. hautajaisiin lähimmät omaiset voivat aina osallistua, vaikka väkimäärä ylittäisikin 10 hlön rajan. Kirkkoherra vastaa tapauskohtaisesta harkinnasta.