Kirkkoneuvoston kokouksessa 29.4.2021 tehtyjä päätöksiä

4.5.2021 09.00

Pääkirkon ja kellotapulin julkisivumaalaus toteutetaan kesän 2021 aikana. Samassa yhteydessä kunnostetaan kahdet kiviportaat. Kirkkohallitus on myöntänyt hankkeelle rakennusavustusta valtion rahoituksesta 169.500€. Kirkkoneuvosto hyväksyi pääkirkon ja kellotapulin julkisivujen maalaus- ja korjaustyöurakkatarjouksen, Maalausliike K. Salo Ky, 296.900€ sekä pääkirkon kiviportaiden (2kpl) kunnostusurakkatarjouksen, Mikkelin Kivityö MKT Oy, 67.456€. Pääkirkko on käytössä urakoiden aikana.

Pappilantien hautausmaan sisäänkäynnin vasemmalle puolelle valmistellaan muistolehdon perustamista, jonka pohjasuunnitelman kirkkoneuvosto kokouksessaan hyväksyi. Muistolehto on alue, johon vainajan tuhka kätketään nurmen alle ilman erikseen luovutettavaa hautapaikkaa. Muistolehtoon tulee yhteismuistomerkki, johon omaiset voivat halutessaan kiinnittää seurakunnalta ostettavan nimilaatan. Muistolehdon suunnittelutyötä tekee Enni Lahtinen/Pihtiputaan Kiviteos. Alueen käytöönoton arvioidaan tapahtuvan aikaisintaan loppukesällä/alkusyksystä.

Seurakuntakeskuksen pihaan, Lähimmäisen kammarin päätyyn perustetaan pieni leikkialue, johon tulee keinut ja liukumäki. Vanhat sembramännyt esitetään kaadettavaksi. Leikkialue saataneen käyttökuntoon kesän aikana.

Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunnan tuloveroprosentti vuonna 2022 säilytetään ennallaan, 1,75 %:ssa.

Molemmissa kirkoissa on otettu käyttöön nettiradiot, joiden kautta jumalanpalveluksia voi kuunnella. Radio löytyy seurakunnan kotisivulta, www.pyhajarvenseurakunta.fi/nettiradio. Jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös Facebook liven kautta. Jumalanpalveluksiin osallistuminen pääkirkossa on myös mahdollista kokoontumisrajoitusten puitteissa. Ns. sektorimalli mahdollistaa kirkon jokaiselle ristisakaralle kymmenen läsnäolijaa.