Muistokirjoitus

23.6.2021 09.42

Pyhäjärven seurakunnan kanttori, pitkäaikainen työtoverimme, Leenamaija Lapinoja sai kutsun Taivaan kotiin juhannusviikon tiistaina 22.6.2021. Hän oli kuollessaan 51-vuotias. Leenamaija oli kotoisin Sievistä ja hän oli opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa Kuopiossa. Hän aloitti työt Pyhäjärven seurakunnan kanttorina keväällä 1996, 25 vuotta sitten.

Leenamaija oli taitava ja tunnollinen työssään, musikaalisesti erittäin lahjakas ja työtovereitaan arvostava. Hänen kanssaan oli helppo tehdä työtä ja hänen ammattitaitoonsa ja tukeensa kaikenlaisissa työtilanteissa saattoi aina luottaa. Leenamaijalle oli luontaista olla lasten parissa ja hän nautti lasten musiikkiryhmien vetämisestä. Hänessä oli myös hienotunteisuutta ja kykyä olla läsnä surevien omaisten kanssa lukuisissa hautajaistilanteissa. Hän piti tärkeänä seurakunnan perustyötä: hyvin hoidettuja jumalanpalveluksia ja toimituksia sekä hartauskäyntejä palvelukodeissa. Hänen viimeisiksi työtehtävikseen jäivät hiljaisen viikon, kiirastorstain ja pitkäperjantain jumalanpalvelukset. Juuri nuo syvälliset ja monivivahteiset kirkkovuoden pyhät olivatkin Leenamaijasta erityisen puhuttelevia ja koskettavia.

Leenamaijan viisi vuotta sitten sairastama syöpä uusiutui tänä keväänä, eikä hän enää pystynyt palaamaan töihin. Hän kuitenkin eli mukana ja seurasi seurakunnan kuulumisia kiinnostuksella. Hän kertoi omasta tilanteestaan avoimesti ja saimme työtovereina olla hänen kanssaan yhteydessä aina kesään asti. Hän löysi turvan uskostaan, joka oli hänelle elämän vakaa perusta. Saatuaan varmuuden taudin uusiutumisesta, hän kertoi, että psalmin 121 sanat tuovat hänelle lohdun. Siinä sanotaan näin:

Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun?

Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan.

Herra ei anna sinun jalkasi horjua, väsymättä hän varjelee.

Ei hän väsy, ei hän nuku, hän on Israelin turva.

Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi, hän ei väisty viereltäsi.

Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuunvalo yöllä.

Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi.

Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.

Leenamaijalle oma perhe oli aina kaikista rakkain ja tärkein. Juuri nyt heidän kaipauksensakin on suurin. Otamme osaa heidän suruunsa. Me työtoverit ja lisäksi lukuisa seurakuntalaisten joukko jäämme kaipaamaan Leenamaijan ystävällistä ja valoisaa olemusta.

Saamme ylösnousemuksen ja jälleennäkemisen toivossa rukoilla:

”Jumala, Isämme. Lahjoita palvelijallesi Leenamaijalle iäinen rauhasi rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden. Anna ikuisen valosi loistaa hänelle.”

Mirva Ahola, kirkkoherra

Pyhäjärven seurakunta