Kokoontumisrajoitusten vaikutukset Pyhäjärven seurakunnassa joulun ajan tilaisuuksiin

24.11.2021 19.03

Jumalanpalvelukset siirtyvät pääkirkkoon, sillä siellä voidaan hyvin huolehtia turvaväleistä. Jumalanpalveluksissa sovelletaan ns. sektorimallia, niin että kirkossa voi olla yhtä aikaa kullakin eri sektorilla (jokaisella ristillä) 50 henkilöä. Yhteensä pääkirkkoon voidaan ottaa siis 150 henkilöä. Urkuparvella mahdollisesti oleva kuoro katsotaan myös omaksi sektorikseen. Uskonnollisissa tilaisuuksissa (esim. jumalanpalvelukset tai kirkolliset toimitukset) ei kysytä koronapassia. Tulethan siis paikalle vain terveenä. Kirkon ovilla on myös käsidesiä ja maskeja, joiden käyttöä toivotaan.

Jouluaaton klo 14 hartaus järjestetään kirkkomaalla (sankarihautojen lähettyvillä), jolloin väkimäärää ei tarvitse rajoittaa. Jouluyön messu ja jouluaamun sanajumalanpalvelus järjestetään kuitenkin pääkirkossa.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet tulkitaan yleisötilaisuuksiksi. Kirkossa järjestettävässä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa su 19.12. kaikilta yli 16-vuotiailta tarkistetaan koronapassi. Koronapassillisessa tilaisuudessa väkimäärää ei ole rajoitettu. Tilaisuus myös striimataan. Kylillä olevissa joululaulutilaisuuksissa ei ole käytössä koronapassin tarkastusta, sillä oletettavaa on, että normaalitilanteessakin niiden osallistujamäärä jäisi reilusti 50 henkilön alle.

Seurakuntakeskuksen tilaisuuksissa noudatetaan 50 henkilön kokoontumisrajoitusta ja tarpeen vaatiessa väkeä voidaan jakaa eri tiloihin tai porrastaa ohjelmaa niin, ettei samassa tilassa oleskele yhtä aikaa enempää väkeä. Myös seurakuntakeskuksen tilaisuuksissa suositellaan maskin käyttöä ja hyvää käsihygieniaa.

Annettujen rajoitusten puitteissa ja jo aiemmin opittuja hyviä käytäntöjä noudattamalla voimme kokoontua turvallisesti yhteen adventin ja joulun iloisen ja toivorikkaan sanoman äärelle.

Mirva Ahola, kirkkoherra