Rippikoulu on ainutkertainen seikkailu!

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut on kasteessa liitetty. Rippikoulu on kestoltaan vähintään puoli vuotta. Viikonloppu- ja leirijakson lisäksi siihen sisältyy seurakunnan elämään osallistumista ja tutustumista. Seurakunnan elämään tutustuminen tapahtuu sekä omaan tahtiin että yhteisesti oman rippikouluryhmän kanssa.

Perinteiselle leiririppikoululle vaihtoehtona on myös päivärippikoulu, tarvittaessa myös yksityisrippikoulu. Erityisrippikoulu erityistä tukea tarvitseville nuorille toteutetaan yhteistyönä Kalajoen rovastikunnan kanssa. Aikataulu päivärippikoululle sekä yksityisrippikoululle sovitaan tarpeen mukaan, näistä ole yhteydessä rippikoulusta vastaavaan nuorisotyöntekijään.

Aikataulut

1.rippikoulu

2.rippikoulu

3.rippikoulu

Muualla käyvät

Rippikoulustartti: kokoontuminen srk-keskuksella, info ja rippikouluilmoittautuminen alkaa

Rippikouluryhmien julkistaminen nuortenillassa Olkkarilla

Lokakuussa

Nuorteniltoihin tutustuminen

Syksyllä 3 vapaata käyntiä

Seurakunnan toimintaan tutustuminen

Keväällä 3 käyntiä missä tahansa tilaisuudessa (toimitukset, seurat, nuortentoiminta, jumikset)

Lähetyspäivä

Jp-opetus

Pe 24.1. klo 13.30 seurakuntakeskuksella (Koulun jälkeen suoraan. Välipala tarjolla.)

Pe 7.2. klo 13.30 seurakuntakeskuksella (Koulun jälkeen suoraan. Välipala tarjolla.)

Pe 14.2 klo 13.30 seurakuntakeskuksella (Koulun jälkeen suoraan. Välipala tarjolla.)

Pe 21.2 klo 13.30 seurakuntakeskuksella (Koulun jälkeen suoraan. Välipala tarjolla.)

Jp-toteutus

Su 26.1 klo 10.00 Pyhän Annan kirkossa.

Su 9.2 klo 10.00 klo 10.00 Pyhän Annan kirkossa.

Su 16.2 klo 10.00 Pyhän Annan kirkossa.

Su 23.2 klo 10.00 Pyhän Annan kirkossa.

Alkujakso, leirikeskus

Pe 25. - La 26.4.2020

Pe 8. - Su 10.5.2020

Pe 16. - La 17.5.2020

Rippikoululeiri, leirikeskus

Ke 3. - Ke 10.6-2020

Ma 29.6 - Pe 3.7.2020

Ke 15. - Ke 22.7.2020

Konfirmaatio, pääkirkko

Su 14.6.2020 klo 10

Su 5.7.2020 klo 10

Su 26.7.2020 klo 10

Osallistuminen tapahtumiin

Kaikkiin opetuspäiviin osallistuminen on välttämätöntä ja päivämäärät ehdottomia. Mikäli et pääse johonkin ryhmäsi ennakkokokoontumisista, ota hyvissä ajoin yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan nuorisotyönohjaajaan. Alkujakson yhteydessä vanhempia kutsutaan kahville leirikeskukseen, jolloin on mahdollisuus keskustella rippikoululeirijaksosta ohjaajien kanssa. Aikataulut ja mahdolliset erityiset opetuspäivät tarkentuvat rippikoulun aloituksen jälkeen.

Leiririppikoululle vaihtoehtona on myös päivärippikoulu, tarvittaessa myös yksityisrippikoulu. Erityisrippikoulu erityistä tukea tarvitseville nuorille toteutetaan yhteistyönä Kalajoen rovastikunnan kanssa.

Rippikoulumaksut

Vuonna 2020 rippikoulumaksu on 100€ Pyhäjärven seurakunnan jäseniltä ja 150€ seurakunnan ulkopuolisilta. Rippikoulumaksut tarkistetaan vuosittain, joten vuoden rippikoulumaksut voivat elää vuosittain. Seurakunta lahjoittaa rippikoululaisille Raamatut. Rippikoululaiset on vakuutettu tapaturman varalta. Maksusta voi anoa vapautusta taloudellisin perustein huhtikuun loppuun mennessä ja tästä voi olla tarvittaessa yhteydessä kirkkoherraan.

RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu rippikoulustartissa keskiviikkona 2.10. klo 18.00, jonne kutsutaan rippikoululainen huoltajineen. Rippikouluryhmät jaetaan lokakuun aikana ja ryhmäjako julkistetaan lokakuun loppupuolella nuortenillassa nuortentila Olkkarilla.

Kaveritoive

Rippikouluun ilmoittautumislomakkeella kysytään kaveritoivetta. Jokaisella on mahdollisuus toivoa yhtä kaveria samalle leirille. Jotta kaveritoive huomioidaan, tulee kaverusten kirjoittaa toiveeksi toistensa nimet.

Rippikoulu muualla

Muualla rippikoulun käyvien tulee ilmoittautua myös kotiseurakuntaan, koska seurakunnan toimintaan osallistumisjakso suoritetaan talven aikana omassa kotiseurakunnassa.