Kallistuneet ja kaatuneet hautakivet ovat omaisten vastuulla

29.8.2018 11.17

Pyhäjärven seurakunnan hautausmailla on useita hautakiviä, jotka ovat kaatumisvaarassa tai jo kaatuneet. Omaisia pyydetään tarkistamaan hautakivet ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta.

Seurakunta kehottaa varovaisuuteen siirtyneiden hautakivien läheisyydessä ja muistuttaa, että hautakivistä huolehtiminen kuuluu hautaoikeuden haltijan vastuulle eli omaisille. Hautakiven kallistuessa se on oikaistava niin, ettei se aiheuta vahingon vaaraa hautausmaalla vieraileville ja työntekijöille.

Hautakivi voi painaa satoja kiloja. Kivi saattaa kaatuessaan aiheuttaa henkilövahinkoja, rikkoontua ja vahingoittaa viereisen haudan muistomerkkiä. Hautaoikeuden haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista.