Kirkkovaltuusto vahvisti vuodelle 2020 seurakunnan tuloveroprosentiksi 1,75

14.11.2019 15.00

Verotulojen toteuma vuonna 2019 elokuun loppuun mennessä on 6,6% vähemmän kuin vuonna 2018 samaan aikaan. Tilitetyt määrät ovat jääneet ennusteita pienemäksi, mutta verottajan selvityksen mukaan ennakkoperinnän menettelymuutokset sekä tulorekisteri-ilmoittamisen vaikeudet vaikuttavat veron kertymisen aikatauluun. Koko vuoden kirkollisverokehitys selviää vasta joulukuussa.

Tuloveroprosentti on jo usean vuoden ajan ollut 1,75%. Tämä veroprosentti on tällä hetkellä yleisin myös Kalajoen rovastikunnassa.

Seurakunnan taloutta on jo sopeutettu pienenevään jäsenmäärään ja jatkuvasti laskeviin kirkollisverotuloihin, joten tuloveroprosentin säilyttäminen edelleen samalla tasolla on mahdollista. Talousarviossa kulut on suhteutettava verotulojen ja muiden tuottojen mukaisiksi.