Päivitetty ohjeistus: kokoontumisrajoitusten vaikutukset Pyhäjärven seurakunnassa joulun ajan tilaisuuksissa

24.11.2021 19.03

Tässä tiedotteessa kerrotaan viimeisimpien ohjeiden vaikutus seurakunnan toimintaan. Aiemmat jouluajan suunnitelmat pyritään toteuttamaan niissä rajoissa ja niillä keinoilla, joita rajoitukset antavat.

ABC:lla to 16.12. klo 18 ja pääkirkossa su 19.12. klo 18 järjestettävissä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa on käytössä koronapassi koskien kaikkia yli 16-vuotiaita.

Seurakunnan muissa omissa, ns. uskonnollisissa tilaisuuksissa, ei voida käyttää koronapassia, vaan niissä henkilömäärä määräytyy tilan koon mukaan ja terveysturvallista kokoontumista mahdollistetaan etäisyyksillä, hyvällä käsihygienialla ja maskien käytöllä.

Jouluaattona klo 14 pidetään hartaus hautausmaalla, sankarihautojen läheisyydessä. Muut adventin ja joulun jumalanpalvelukset pidetään pääkirkossa, johon sopii 200 henkilöä.

Sekä jumalanpalvelukset että Kauneimmat joululaulut myös striimataan. Poikkeuksena vain jouluaaton klo 14 hartaus.

Uskonnonharjoitusta sisältävät tilaisuudet eli jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, hartaudet jne. ajalla 7.12.2021 – 5.1.2022:

PÄÄKIRKKO

Pyhäjärven seurakunnan pääkirkossa istumapaikoista on käytettävissä enintään 1/3 eli paikkoja on maksimissaan 200. Käytännössä tämä varmistetaan sulkemalla joka toinen penkkirivi pois käytöstä.

Kaikkien uloskäyntien yhteydessä on tarjolla käsidesiä ja maskeja sekä ohjeistus niiden käyttöön. Ehtoolliselle tulemista tai muuta liikkumista ohjeistetaan tarpeen tullen tapahtuvaksi vuorottain, niin ettei ruuhkaa tapahtuisi. Kirkkotilan siivousta tehostetaan erityisesti välittömien kosketuspintojen osalta.

SEURAKUNTAKESKUS

• Pyhän Annan kirkossa 50 henkilöä
  • ruokasalissa 20 henkilöä
  • Tilojen välissä olevien ovien ollessa auki kokonaistilassa voi oleskella yhteensä 70 henkilöä.
  • Lähimmäisen kammarilla ja Olkkarilla väkimäärä voi olla korkeintaan 15

Eteisessä on tarjolla maskeja ja käsidesiä ja käsienpesu mahdollistuu eteisen wc-tiloissa. Tiloja siivotaan tilaisuuksien välissä.

Mahdollisten muistotilaisuuksien, yksityisten juhlien tai muiden kuin seurakunnan omien tilaisuuksien henkilömäärissä pyritään suosittelemaan yllä olevia lukuja.

Kirpputorin ja Lähimmäisen kammarin toiminta jää joululomalle.

Puurotarjoilussa ja laatikkomyyjäisten yhteydessä väki saapuu porrastetusti ja heitä ohjataan niin, ettei tilassa yhtä aikaa ole enempää väkeä.  Käytössä on sekä kirkkosali että ruokasali.

Nuorten toiminnassa otetaan käyttöön myös alakerran tilat.

Mirva Ahola, kirkkoherra